Making the news 李仕才 一、阅读理解 Taylore is a kid who passes by to ride sometimes and help us with chores. Barely 15, she’s never short of advice, and one of her favorite pastimes is teasing me about being afraid to go too fast on a horse. Last summer four of us rode down the trail behind our woods: my wife Karen, Taylore, Taylore’s friend Kendall and me. I was riding my 13-year-old, Tawny. We were two miles from home when, for some unexplainable reason, I pushed Tawny into a gallop（飞驰）. The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on. Taylore brushed past my left leg and, seconds later, Kendall went by on my right. I realized Tawny was covering ground faster than I’d ever seen her. She strained every muscle in her body to catch up with the girls. It was like a truck winding over a mountain road without brakes (闸). Part of me felt perfectly in control, while another part screamed that I wasn’t. In half a mile I knew we’d be crossing the highway, so I prayed that the girls would be fine. I gave up calculating how long it might take before my horse would be tried enough to want to slow down. I was just about out of answers when I saw the girls slowing in front of me. Their horses were relaxed and comfortable, not even breathing hard. Taylore’s face glowed. She gave me a high five. ＂Wow, you did well, ＂she said. ＂ I knew you’d go fast when you were ready.＂ No one in the group had even broken a sweat, except me. I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Karen claims I was showing off for the girls that day, and maybe she’s right. But I think I had something to prove. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart. And, like a horse on a warm summer day, I’m always ready to kick up my heels. 1. How did the race between the girls and the author begin? A. His horse’s gallop made the other horses want to catch up. B. He wanted to show off his riding skills for the girls. C. They wanted to know whose horse could run fastest. D. They teased him about being afraid to go too fast on a horse. 2. During the race, ___________. A. the author’s horse outran the girl’s horses the whole time B. the author was confident that Tawny was in control C. the girls were so anxious to win that they sweated a lot D. the author’s good performance took Taylore by surprise 3. When the race ended, the author’s heart pounded because ________. A. he was feeling thrilled and young B. it was really tough exercise for him C. he was worried that the girls might be in danger D. he felt quite embarrassed that he had lost the race 4. The phrase ＂ kick up my heels＂ at the end can be replaced by _________. A. devote myself B. enjoy myself C. accept my challenge D. take part in running competition 【文章大意】文章描述作者和两个女孩骑马比赛，这让作者感到兴奋，也感到虽然自己上了年纪，但是有一颗年轻的心。 1.A【解析】细节理解题。根据文章第三段的＂We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.＂可知，作者的马飞驰起来使得其它马想要赶上。故选A。 3.A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的＂I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. …Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart.＂可知，比赛结束的时候，作者的心狂跳因为他感觉兴奋而且年轻。故选A。 二、教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Zhou Yang will never forget his first assignment 1. a reporter of an English newspaper. At the office his talk with his new boss influenced his life 2. (strong). His boss told him not to go out 3. (cover) an event without a professional photographer. During the interviews, he had to listen to a lot of facts in detail when getting well 4. (prepare) for the next question based on 5. the person said. If the person 6. (interview) agreed, he could use a recorder to record what the interviewee said. The boss also gave him an example of the importance of a recorder. Once a footballer 7. (accuse) of taking money for deliberately not scoring goals. He admitted that someone 8. (try) to bribe him, but denied taking the money. With the recording, it was proved that he was 9. (guilt)．He was angry and tried to stop it, 10. failed. 答案：1.as 2.strongly 3.to cover 4.prepared 5.what 6．interviewed 7.was accused 8.had tried 9.guilty 10．But 三、完形填空 We have all heard of giant pandas, and know that they are endangered. When one has babies, it makes national news __1__， and pictures of their babies are __2__ circulated. But it now seems that the giant panda is not __3__ of itself. The lovely animals have __4__ a classic test of self-awareness. They cannot __5__ themselves in the mirror. Researchers use the mirror recognition test to __6__ whether children or animals have a __7__ of self-awareness. In the test, an animal is presented __8__ a mirror. Researchers then watch to see __9__ it notices a mark on its face, which is only __10__ in the mirror. If the animal notices the mark, it often __11__ it. Human children often pass the test when they are only two years old. Many other animals have passed the mirror test, including monkeys, Asian elephants and even pigeons. But when researchers tested pandas, __12__ of them did the same thing as those animals did. __13__， each panda behaved as if their __14__ in the mirror was another panda altogether. They acted as if they were __15__ by what they saw in the mirror, scratching their feet and walking __16__. The __17__ of this research will help design better areas for animals in captivity (圈养). For example, one-directional glass sometimes used in the areas may __18__ pandas to feel stressed when they see their own image in the __19__. That s because they might believe it to be another panda, __20__ themselves. 1．A.papers B．covers C．headlines D．pages 2．A.widely B．popularly C．especially D．completely 3．A.shy B．fond C．conscious D．confident 4．A.failed B．ignored C．faced D．conducted 5．A.observe B．discover C．recognize D．understand 6．A.believe in B．find out C．pick out D．take in 7．A.sense B．question C．opinion D．thought 8．A.for B．with C．in D．before 9．A.how B．when C．why D．whether 10．A.touchable B．seeable C．sensible D．possible 11．A.dismisses B．admits C．feels D．moves 12．A.all B．most C．one D．none 13．A.Thus B．However C．Instead D．Still 14．A.reaction B．reflection C．operation D．imagination 15．A.trapped B．amazed C．threatened D．teased 16．A.backwards B．alone C．forwards D．along 17．A.failure B．outcome C．success D．review 18．A.cause B．prepare C．accelerate D．urge 19．A.eyes B．cages C．zoo D．glass 20．A.other than B．regardless of C．because of D．rather than 【解题导语】本文是一篇说明文。本文对大熊猫、儿童还有其他的动物都做了有关自我意识感方面的研究，结果显示大熊猫的自我认知很差，即使照镜子，它们也认不出镜子里的自己。 1．C 考查名词辨析。根据上文中的“and know that they are endangered”可推知，当一个大熊猫有宝宝后，很快就会上国内新闻头条。C项意为“头条(新闻)”，符合语境。A项意为“报纸”；B项意为“封面”；D项意为“页码”，均与语境不符。故选C项。 2．A 考查副词辨析。上文提到，当一个大熊猫有宝宝后，很快就会上国内新闻头条；由此可推知，大熊猫宝宝的照片会被广泛传阅。A项意为“广泛地”，符合语境。B项意为“流行地”；C项意为“特别地”；D项意为“完全地”，均与语境不符。故选A项。 3．C 考查形容词辨析。根据第二段第一句中的“a classic test of self-awareness”可知，这里指的是现在看起来大熊猫是没有自我意识的。C项意为“有意识的”，符合语境。A项意为“害羞的”；B项意为“喜欢的”；D项意为“自信的”，均与语境不符。故选C项。 4．A 考查动词辨析。根据下文中的“They cannot. have a ________ of self-awareness.”可知，可爱的大熊猫没有通过这种经典的自我意识测试。A项意为“失败”，符合语境。B项意为“忽视”；C项意为“面对”；D项意为“指挥，引导”，均与语境不符。故选A项。 5．C 考查动词辨析。根据下文的“Researchers use the mirror recognition.”可知，此处指大熊猫认不出镜子中的自己。C项意为“辨认出”，符合语境。A项意为“观察”；B项意为“发现”；D项意为“理解”，均与语境不符。故选C项。 6．B 考查动词短语辨析。根据语境可知，此处指研究者的目的是弄清楚孩子或动物是否有自我认知。B项意为“找到，弄清楚”，符合语境。A项意为“相信，信任”；C项意为“挑选出”；D项意为“吸收，欺骗”，均与语境不符。故选B项。 7．A 考查名词辨析。根据语境可知，此处指自我认知，是一种感觉。A项意为“感觉”，a sense of为固定搭配，意为“一种……感”，符合语境。B项意为“问题”；C项意为“观点”；D项意为“想法”，均与语境不符。故选A项。 8．B 考查介词辨析。根据语境可知，此处指在实验中，动物在镜子中呈现出来。表示使用某种工具，应用介词with。 9．D 考查连词辨析。根据语境可知，此处指研究者想观察大熊猫是否能注意到它脸上的记号。故选D项。 10．B 考查形容词辨析。根据常识可知，在自己脸上的标记，只有在镜子中才能看到。B项意为“可见的”，符合语境。A项意为“可触摸的”；C项意为“可觉察的”；D项意为“可能的”，均与语境不符。故选B项。 11．C 考查动词辨析。根据下文的“Many other animals have passed the mirror test”可知，此处指如果动物注意到脸上的标记，它会感受到这个标记的。C项意为“感受，感觉”，符合语境。A项意为“解雇，解散”；B项意为“承认”；D项意为“移动”，均与语境不符。故选C项。 12．D 考查代词辨析。根据上文及转折词“but”可知，此处指没有一只大熊猫像其他动物一样能感受到脸上的标记。故选D项。 13．C 考查副词辨析。根据语境可知，此处指“相反，每一只大熊猫表现得就像镜子里的影像是其他大熊猫”。C项意为“代替，而不是”，符合语境。A项意为“因此”；B项意为“然而”；D项意为“仍然”，均与语境不符。故选C项。 14．B 考查名词辨析。根据常识可知，镜子中应是映照出的影像。B项意为“映像，倒影”，符合语境。A项意为“反应”；C项意为“操作，手术”；D项意为“想象”。均与语境不符。故选B项。 15．C 考查动词辨析。根据下文中熊猫的反应可知，熊猫表现出好像受到镜子中“自己”的威胁。C项意为“威胁”，符合语境。A项意为“使陷入困境，卡住”；B项意为“使惊讶”；D项意为“取笑，戏弄”，均与语境不符。故选C项。 16．A 考查副词辨析。根据常识可知，害怕会向后退。A项意为“向后”，符合语境。B项意为“独自地”；C项意为“向前”；D项意为“一起，沿着”，均与语境不符。故选A项。 17．B 考查名词辨析。根据语境可知，此处指研究的结果。B项意为“结果”，符合语境。A项意为“失败”；C项意为“成功”；D项意为“复习”，均与语境不符。故选B项。 18．A 考查动词辨析。由语境可知，此处指可以成像的玻璃会让大熊猫感到有压力。cause sb. to do sth. 意为“导致某人做某事”，符合语境。B项意为“准备”；C项意为“加速”；D项意为“督促”，均与语境不符。故选A项。 19．D 考查名词辨析。根据上文中的“one-directional glass”可知，glass符合语境。故选D项。 20．D 考查介词短语辨析。由语境可知，此处指这就是因为大熊猫相信镜子里是别的大熊猫而不是自己。D项意为“而不是”，符合语境。A项意为“除了”；B项意为“不管”；C项意为“因为”，均与语境不符。故选D项。 四、教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．作为一名记者，李强不但有很好的新闻嗅觉，而且具有令人钦佩的专业技能。(not only.but also.; journalist; have a good nose for; admirable; professional) 答案：As a journalist，not only does Li Qiang have a good nose for news，but he also has admirable professional skills. 2．每一次采访前，他都会全神贯注地做准备。(concentrate) 答案：Before every interview，he concentrates on preparing for it. 3．在采访过程中，他能够获得他所需要的信息。同时，他还能想起下一个问题。(process; acquire; meanwhile) 答案：In the process of an interview，he can acquire the information he needs，and meanwhile comes up with the next question. 4．采访一结束，李强必须准确迅速地写出报道。最终由主编审读批准。(the moment.; accurately; approve) 答案：The moment the interview is over，Li Qiang must write out his story accurately and quickly. Last of all，the chief editor reads it and approves it. 5．再经过后期的技术处理，一篇新闻稿就可以交付印刷了。(technical process; go to press) 答案：After the last stage of technical process，a story is ready to go to press. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 五、下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 As a journalist，not only Li Qiang have a good nose for news，but he also has admirable professional skill. Before every interview，he concentrates on preparing for it. In the process of an interview，he can acquire the information he need，and meanwhile comes up with the next question. The moment when the interview is over，Li Qiang must write out his story accurately and quick. Last of all，the chief editor reads it and approves it. After the last stage of technical process，a story is ready to go to press. 答案： As a journalist，not only Li Qiang have a good nose for news，but he also has admirable professional . Before every interview，he concentrates on preparing for it. In the process of an interview，he can acquire the information he ，and meanwhile comes up with the next question. The moment the interview is over，Li Qiang must write out his story accurately and. Last of all，the chief editor reads it and approves it. After the last stage of technical process，a story is ready to go to press.