Unit 4 Sharing 李仕才 一、阅读理解 When I recently revealed to my friends, colleagues, and family members that I would be moving my family to Israel, the reactions were numerous and varied. Some people said it was an expected thing while others asked: Why now? What will you do? For me, making the move to Israel is the fulfillment of a dream that has lasted for my 47 years of life. I have always known that Israel is my home. Over the years Israel has been in my heart, but I have found a number of reasons to put off making it my permanent residence: kids, the economy, education.you name an excuse, and at some point I have probably used it. Truthfully, I believe that I was always just a little bit scared. And of course I still am, with the fear factor that is reported by the press surrounding the Israeli military and economy. However, it has come to the point when I have realized that for over 2 000 years we yearned for this land, and for 47 years I have denied the opportunity to make it my home. I am finally ready to fully grasp this opportunity. Over the years, I have always loved visiting Israel. I have traveled there with my family, and enjoyed introducing thousands of travelers to the country. All of these things that I have come to love about Israel as a tourist are because I get to love my home. And as far as waiting for the ＂perfect＂ condition under which to make aliyah, I believe the time is now! I have been asked many times if I am nervous about moving to Israel. Before I answer, I remember that we have overcome the Greeks, the Romans, the Russian killings, Hitler and the Holocaust(大屠杀), and the armies of seven countries. How can I not feel confident that I, and my family, will overcome any difficulties that may come our way? I am not worrying, complaining, crying, or fearing as I prepare to make aliyah. I am proud and excited to say that I am fulfilling a 47-year-old dream; I am going home. 1.What does the author want to say in the passage? A. His dream is to come true after 47 years. B. It is a dilemma for him to return to Israel. C. He didn’t live a happy life in Israel. D. It is a latest trend to fulfill everyone’s dream. 2.The author didn’t return to Israel before because . A. his children mainly held him back B. he failed to get determined C. he didn’t save enough money D. he hoped to finish his education 3.What does the underlined part ＂make aliyah＂ mean in the passage? A. To return to Israel.B. To make a decision. C. To live happily.D. To catch a chance. 4.It can be inferred from the passage that . A. the author will be happy to meet his relatives in Israel B. Israel is a familiar word but a strange place for the author C. the Israeli suffered a lot in the history D. Israel is still a place between war and chaos 【文章大意】本文是一篇讲述个人经历的记叙文。 1.A 【解析】主旨大意题。作者在文中叙述了自己经历了在外流浪的47年后，决定带着家人回到以色列，使自己多年的梦想得以实现的故事，由此可知答案。 3.A 【解析】词义猜测题。通读全文可知，作者带着家人回到以色列的梦想马上就要实现，再结合画线词后面的＂I believe the time is now＂以及最后一段中的＂as I prepare to make aliyah＂可知画线部分指的是回到家乡以色列。 4.C 【解析】推理判断题。依据倒数第二段中的＂we have overcome the Greeks, the Romans, the Russian killings, Hitler and the Holocaust(大屠杀).＂可知，以色列人在历史上遭受了很多苦难。 二、教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Although Old Tom and the other killers were fierce hunters，they never harmed 1.___________ attacked people. In fact，they protected 2.___________ （they）. There was one day 3.___________ we were out in the bay during a hunt and James was washed off the boat. “Man overboard！ Turn the boat around！” urged George，4.___________ （shout） loudly. The sea was rough that day and it was difficult to handle the boat. The waves were carrying James further and further away from us. From James’s face，I could see he was terrified of 5.___________ （abandon） by us. Then suddenly I saw a shark. “Look，there’s a shark out there，” I screamed. “Don’t worry，Old Tom won’t let it near，” Red 6.___________ （reply）. 7.___________ took over half an hour to get the boat back to James，and when we approached him，I saw James being 8.___________ （firm） held up in the water by Old Tom. I couldn’t believe my eyes. There were shouts of “Well done，Old Tom” and “Thank God” as we pulled James back 9.___________ the boat. And then Old Tom was off and back to the hunt where the other 10.___________ （kill） were still attacking the whale. 答案：1.or 2.them 3.when 4.shouting 5.being abandoned 6.replied 7.It 8.firmly 9.into 10.killers 三、完形填空 My mother was a responsible teacher and she retired.So I decided to give her one of my old computers to help her pass the time.She had a little bit of computer __1__，so I just set it up for her and let her __2__ with it on her own. As time went on，I __3__ the computer was hardly touched.She said she didn t know __4__ to use it.I decided to teach her.I sat and __5__ everything and she seemed OK with what I said.Unfortunately，my sister called me at that moment __6__ we talked on the phone for an hour.Then when I saw her again，she was sitting in front of the computer，looking quite __7__.The screen saver(屏幕?；こ绦? had appeared and she didn t know how to __8__ it off.She had tried __9__ every key and it didn t work.I told her，“Just __10__ the mouse a little.” What I meant was that she just needed to move the mouse around to __11__ the computer up.What she did was to __12__ the mouse and start shaking it around in mid-air until the __13__ went completely black.I couldn t help laughing because of her funny __14__.The more I laughed the __15__ she got. She thought that I was a(n)__16__ teacher and she decided to figure the thing out herself.Well，at least I helped her overcome her __17__ of breaking something and encouraged her to __18__ a little. About a week later，I found a home-made __19__ card with a mouse on the front making a funny face __20__ to my door.It said，“Thanks for the computer lessons.Love，Mom.” 1．A.theory B．knowledge C．technology D．history 2．A.watch B．train C．play D．see 3．A.found B．heard C．thought D．ignored 4．A.why B．when C．how D．where 5．A.learned B．described C．explained D．discussed 6．A.and B．but C．because D．since 7．A.amusing B．relaxed C．interesting D．discouraged 8．A.get B．break C．cut D．turn 9．A.hitting B．feeling C．changing D．removing 10．A.hang B．shake C．rub D．push 11．A.clean B．wake C．bring D．take 12．A.put up B．cut off C．pick up D．put away 13．A.screen B．curtain C．cover D．window 14．A.adjustment B．imitation C．expression D．action 15．A.ruder B．happier C．angrier D．better 16．A.impatient B．humorous C．careful D．helpful 17．A.sadness B．pressure C．fear D．depression 18．A.reply B．observe C．answer D．experiment 19．A.inviting B．greeting C．shopping D．birthday 20．A.appeared B．stuck C．combined D．printed 【解题导语】该文主要讲述了作者教退休的母亲玩电脑的有趣故事。 1．B 根据下文中的“She said she didn t know __4__ to use it.I decided to teach her”可推知，作者的母亲对电脑所知甚少，此处指电脑知识(knowledge)。 2．C 根据上文中的“So I decided to give her one of my old computers to help her pass the time”可知，作者给母亲一台自己的旧电脑是让退休的母亲自己玩。play with.“玩……”。 3．A 随着时间的推移，作者发现(found)电脑几乎没被碰过。 4．C 根据下文中的“I decided to teach her”可推知，母亲并不知道怎么(how)使用电脑，于是作者决定教她。 5．C 根据空处前一句“I decided to teach her”和空后的“and she seemed OK with what I said”可推知，作者给母亲讲解(explained)了相关的电脑知识。 6．A 根据语境可知，空处应填连词and，表示“然后，接着”。 7．D 结合语境可推知，母亲不会玩电脑，感到很泄气(discouraged)。 8．D 根据空前的“The screen saver(屏幕?；こ绦?had appeared”及常识可推知，电脑出现屏幕?；こ绦?，母亲不知道怎么把它关掉。turn off“关掉”。 9．A 根据空后的“and it didn t work”可推知，母亲因为不懂得怎么关掉屏幕?；こ绦?，于是就按(hitting)了每一个键。 10．B 根据语境可推知，作者教母亲稍微晃动(shake)鼠标即可。下文中的“start shaking it”也是提示。 11．B 根据语境可推知，作者是让母亲移动鼠标，唤醒电脑。wake up“唤醒”，符合语境。 12．C 根据空后的“start shaking it around in mid-air”可推知，母亲听了作者的话就把鼠标拿起来(pick up)，在空中摇晃。 13．A 根据语境可推知，母亲不会玩电脑，拿着鼠标乱晃，结果电脑屏幕(screen)全黑了。 14．D 根据语境可知，作者被母亲搞笑的行为(action)给逗乐了。 15．C 根据语境可知，作者越笑，母亲越生气(angrier)。 16．A 根据空后的“she decided to figure the thing out herself”可推知，身为老师的母亲对作者教自己玩电脑这件事很有看法，认为作者没有耐心(impatient)。 17．C 根据语境可推知，作者帮助母亲走出了害怕(fear)损坏东西的阴影，鼓励母亲再尝试一下。 18．D 参见上题解析。experiment“尝试”，符合语境。 19．B 根据语境可知，母亲自己制作了一张贺卡(greeting card) ，对作者表示感谢。 20．B 根据语境可知，此处指卡片贴在了作者的门上。stick to.意为“粘/贴在……”。 四、教材与话题写作 （Ⅰ）用本单元所学知识完成下列句子。 1.众所周知， 海底有丰富的资源。（under the sea） ___________________________________________________ 答案：As we all know， there are varieties of resources under the sea. 2.过去的十年目睹了一些生物的灭绝； 引起了世界范围内的关注。（witness； die out） ___________________________________________________ 答案：The past ten years has witnessed some creatures’ dying out and this causes worldwide concern. 3.我们必须让人们理解?；ずＱ蟮闹匾?。（make sb. aware of） ___________________________________________________ 答案：We must make people aware of the importance of protecting the ocean. 4.我们应发起一项活动来催促政府立刻采取措施?；ど胶?。（urge； keep the balance of） ___________________________________________________ 答案：We should start a campaign to urge the government to take immediate measures to keep the balance of nature. 5.我确信只有提高人们的环保意识和努力停止污染我们才能解决这个问题。（raise awareness of； make great efforts） ___________________________________________________ 答案：I’m sure that only by raising people’s awareness of protecting the environment and making great efforts to stop pollution can we solve the problem. （Ⅱ）将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 ___________________________________________________ ___________________________________________________ ___________________________________________________ ___________________________________________________ ___________________________________________________ 五、下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 As we all know it， there are varieties of resources under the sea. However， the past ten years have witnessed some creatures’ dying out，which causes worldwide concern. On the one hand，we must make people aware of the important of protecting the ocean. On the other hand，we should start a campaign to urge the government to take immediate measures to keep the balance of nature. I’m sure whether only by raising people’s awareness of protecting the environment and make great efforts to stop pollution can we solve the problem. 答案： As we all know ， there are varieties of resources under the sea. However， the past ten years witnessed some creatures’ dying out，which causes worldwide concern. On the one hand，we must make people aware of the of protecting the ocean. On the other hand，we should start a campaign to urge the government to take immediate measures to keep the balance of nature. I’m sure only by raising people’s awareness of protecting the environment and great efforts to stop pollution can we solve the problem.