必修3 Unit 5 Canada—“The True North” 李仕才 一、阅读理解 A new “smart bin” could mean the end of environment-conscious families spending hours sorting tins, cartons, bottles, and cardboard for recycling. The invention, which can help sort rubbish into recycling categories without needing people to operate. It is being trialed in Poland and is set to go on sale in UK within a few years. The bin, designed by start-up company Bin.E, recognizes different type of waste via a system positioned inside the bin which uses sensors, image recognition and artificial intelligence. Once waste is placed inside, the camera and sensor identify its type and place it in one of the smaller bins. Then it compresses the waste so it occupies less space. It is thought that the bin could be stocked by department stores such as John Lewis, which said it is introducing more new hi-tech recycling bins. Matt Thomas, a buyer at John Lewis, gave us the reason, “We’ve recently seen a jump in specialist bins sales, with a 25 percent increase in the last few months alone. We have noticed our customers are becoming more and more focused on sustainability. In response to this demand, we are really excited to introduce a smart bin this autumn/winter season-designed to make recycling more efficient and functional for the everyday home.“ Bin. E’s official release on the market will take place in 2018. However, at first only a larger version designed for offices will be available. The office bin will sell at ￡ 430 while customers will need to pay a ￡ 107 subscription fee for an accompanying smartphone app, which hooks them up with collection services. A spokesman at Bin. E said that home version of the bin will be cheaper and will not include a monthly payment. They added: “After the office version, we plan to create an outdoor version and later the home version. We decided to go for the outdoor version for public areas first because it is more difficult to organize an efficient waste segregating system than in our homes.” 1.What do we know about about a new “smart bin” from the first paragraph? A. It works automatically. B. It has been used widely. C. It is easy to operate. D. It is very expensive. 2.What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to? A. The waste.B. The camera. C. The bin.D. The sensor. 3.Why is John Lewis introducing more new hi-tech recycling bins? A. To change people’s behaviour, B. To satisfy increasing demands. C. To popularize new technology. D. To make them more famous. 4.Where will the first version of new “smart bin” be used according to Bin. E’s official? A. At home.B. In the supermarket. C. In the open air.D. In the office. 【文章大意】本文介绍了一款可以智能分类垃圾的“智能垃圾箱”。并对它的设计，市场应用进行了介绍。 2.C 【解析】词义猜测题。根据上段The invention, which can help sort rubbish into recycling categories without needing people to operate这项发明可以帮助垃圾分类，可知it指代the smart bin，故选C。 4.D 【解析】细节理解题。根据文章However, at first only a larger version designed for offices will be available.最初只有一个为办公室设计的更大胆版本才可以使用?？芍畛跏窃诎旃沂褂?，故选D。 二、完形填空 I worried about my personal image and how I could be remembered during my boyhood. In the fifth grade, there seemed to be only one __1__ — to be cool. In the sixth grade, suddenly, there were two choices: be cool, or be invisible. __2__， one day, when a teacher had us fill out a questionnaire with __3__ questions, I found the __4__ option. Assuming (假定) the teacher would read our answers privately, I felt it was __5__ to share my privacy. To my __6__， she collected and redistributed (重新分发) them to us. We were asked to __7__ the name and our three favorite answers to the whole class. My answers went to the meanest boy in class. The first question was “What s your favorite movie？” My answer was Beauty and the Beast. A laugh erupted and my cheeks __8__. The next was “Where would you like to travel？” My answer was __9__ special — “Wherever a book takes me.”The __10__ this time had an explosive quality. I could __11__ remember what happened next; all that I had in mind was the laughter. But something amazing happened. A(n) __12__ came, “Guys, cut it out.” The room went __13__. It s Michelle Siever, a popular and cool girl. Then she __14__， “Why are you laughing? What is the point of __15__ if we just laugh at others？” I can t remember the teacher or other kids names, but I remember Michelle s. When she __16__ for me that day, she __17__ me we actually have three choices if we want to be remembered. Be cool, and you might be remembered __18__. Stay invisible, and you won t be remembered at all. But if you stand up __19__ someone when he or she __20__ you most, then you will be remembered as their hero for the rest of their life. 【文章大意】 本文是一篇记叙文。在老师组织的全班问卷调查活动中，“我”的回答引起全班同学哄堂大笑，这时一个女生站起来帮助“我”走出困境。同时，“我”明白了一个道理：在别人需要你的时候站出来会被别人永远记住。 1．A.tool B．choice C．chance D．purpose 答案与解析：B 根据空后一句中的“In the sixth grade, suddenly, there were two choices”可知，此处表示，在五年级，似乎只有唯一的选择(choice)来让别人记住自己——装酷。 2．A.However B．In addition C．Therefore D．In fact 答案与解析：A 根据下文内容可知，老师让同学们填调查问卷这件事使“我”改变了原先的看法，故前后为转折关系，所以选A。 3．A.personal B．funny C．various D．strange 答案与解析：A 根据下文中的“share my privacy”可推知，此处表示老师要求回答的是我们的私人(personal)问题。所以选A。 4．A.wrong B．former C．third D．latter 答案与解析：C 根据上文内容可知，到六年级，“我”突然认为被别人记住有两个选择，但是通过老师让同学们填调查问卷这件事，“我”发现了第三种选择。所以选C。 5．A.terrible B．safe C．nervous D．interesting 答案与解析：B 根据上文内容可知，假如老师私下阅读我们的回答，“我”就感觉分享的隐私是安全的(safe)。所以选B。 6．A.surprise B．anxiety C．delight D．expectation 答案与解析：A 根据上下文可知，老师没有私下阅读我们的回答而是重新分发，让同学之间互读，这种做法让“我”感到吃惊。所以选A。 7．A.repeat B．remember C．compare D．read 答案与解析：D 参见上题解析。 8．A.ached B．paled C．changed D．burned 答案与解析：D 根据空前的“A laugh erupted”及常识可知，“我”对第一个问题的回答引起了同学们的大笑，由此可知，“我”当时面颊发烫(burned)。选项D符合语境。 9．A.even B．still C．never D．always 答案与解析：B 根据下文中的“this time had an explosive quality”可知，“我”对第二个问题的回答仍然(still)是特别的，因此这一次笑声(laughter)更加强烈。still“仍然，还是”，符合语境。 10．A.laughter B．question C．air D．class 答案与解析：A 参见上题解析。 11．A.nearly B．exactly C．hardly D．surely 答案与解析：C 根据空后的“all that I had in mind was the laughter”可知，此处指“我”几乎不能(hardly)记得后面发生了什么，所以选C。 12．A.request B．message C．order D．voice 答案与解析：D 根据下文中的“Guys，cut it out”可知，Michelle Siever的声音(voice)传来，所以选D。 13．A.crazy B．silent C．angry D．empty 答案与解析：B 根据上下文可知，这个声音使整个房间安静(silent)了下来。 14．A.announced B．smiled C．added D．stopped 答案与解析：C 根据空后的两个问句可知，Michelle Siever继续在说，即补充道(added)。 15．A.talking B．chatting C．arguing D．sharing 答案与解析：D 根据全文的内容，尤其是老师要求我们填调查问卷然后交换并在全班朗读这一活动过程可知，这是同学们之间的一次交流分享(share)活动。所以选D。 16．A.talked about B．calmed down C．left behind D．spoke up 答案与解析：D 根据上文内容可知，“我”对两个问题的回答引起全班的大笑，这时Michelle Siever的话使全班安静下来，据此可推断她在替“我”辩护。所以选D。speak up(for sb./sth.)“(尤指为……)说好话，辩护”。 17．A.reminded B．promised C．showed D．persuaded 答案与解析：C 她替“我”辩护这件事向“我”展示(showed)了如果想要被人们记住，我们有三种选择。所以选C。 18．A.for a while B．finally C．again and again D．hopefully 答案与解析：A 通过这件事，“我”知道装酷只能被别人记住一时(for a while)。所以选A。 19．A.before B．with C．for D．by 答案与解析：C 根据上文内容可知，“我”之所以能够摆脱困境是因为Michelle Siever为“我”辩护。所以“我”总结出想要被别人记住的第三种选择是：当人们需要(needs)你时，你站出来为(for)他们说话，这样你就会被他们当作英雄一样被铭记一生。所以选C。 20．A.misses B．needs C．values D．loves 答案与解析：B 参见上题解析。 三、七选五 (2018·山西省太原市高三年级模拟试题一) Common-sense Safety Tips for Travelling Abroad When a holiday is just around the corner, you may be planning a trip abroad. But to enjoy a worry-free adventure abroad, you also should pay attention to the following common-sense safety tips for travelling abroad. __1__ Another reason to take only carry-on baggage — besides avoiding baggage fees — is that the less you have to carry around, the more quickly you can move, if necessary. You should always have a free hand. Besides, you won t be exhausted from dragging all those bags around. __2__ Lock it up. Leave your hotel with only what you need and lock up the rest. Take a lock for your luggage just in case your hotel doesn t offer a safe. __3__ If you don t need all your cash and cards, don t take them all with you when you go out for a day of sightseeing or shopping. Also, leave your passport in the hotel. Make photocopies of all your important documents and leave the hotel with a copy of your passport plus one photo ID.Why? __4__ If all of your identification is in it, imagine the trouble you ll have to go through to replace it all. Think and Plan. Always keep in mind that, when you travel abroad, you are in a place you don t know well and you can always be a target. Trust your senses. __5__ After your arrival, ask the hotel staff and locals about the areas you are thinking of visiting, especially at night. And you should walk in well-lit areas at night and know how to contact the local police with your cell phone or a payphone in a foreign country, if necessary. A．Travel light. B．Pay by credit card. C．Imagine having your bag stolen off a restaurant table. D．You should also make it a habit to take your watch with you. E．Plus, dragging lots of bags is a dead giveaway that you aren t a local resident. F．You should call ahead to be sure, especially if your luggage is made of cloth material. G．You are smart and mature, so if something or some situation doesn t feel safe, it probably isn t. 【文章大意】 本文主要介绍了国外旅游的安全常识。 【难句分析】Always keep in mind that, when you travel abroad, you are in a place you don t know well and you can always be a target.(最后一段第一句) 分析：本句是一个复合句。that引导宾语从句，在从句中不作句子成分；when引导时间状语从句，在从句中作时间状语；you don t know well是定语从句，关系代词that/which在从句中作宾语被省略，修饰先行词a place。 译文：在国外旅游时要牢记，你所在的地方是你所不熟悉的，你很有可能成为一个(被攻击的)目标。 1．答案与解析：A 根据下文的“Another reason to take only carry-on baggage—besides avoiding baggage fees—is that the less you have to carry around, the more quickly you can move，if necessary.”可推知，出国旅游带的东西越少越好，要轻装上阵，所以选A项。 2．答案与解析：E 根据上文的“Besides, you won t be exhausted from dragging all those bags around.”可推知，拖很多行李有很多弊端，故选E项作补充说明。 3．答案与解析：F 根据上文的“Take a lock for your luggage just in case your hotel doesn t offer a safe.”可知，此处在讲对行李的处理办法，所以选F项。 4．答案与解析：C 根据下文的“If all of your identification is in it，imagine the trouble you ll have to go through to replace it all.”可推知，事先给自己的重要证件复印很重要，所以选C项。 5．答案与解析：G 根据上文的“Trust your senses.”可推知，要相信自己的直觉，尤其是安全方面的，所以选G项。 四、书面表达 根据下面提示写一篇短文 1．简述以下现象： （1）健康之重要人尽皆知。 （2）许多青少年不注重健康问题，假期尤甚。长时间看电视，通宵上网聊天、玩游戏。导致的危害如：影响视力，身体虚弱，缺乏人际交往。 2. 简述你的看法，提出你的建议。 要求：（1）内容完整，层次清楚，语言流畅。（2）词数120左右，标题已给出，不计入总词数。参考词汇：交流communicate；心理健康 mental health Have a healthy lifestyle 【参考范文】 Have a healthy lifestyle As we all know, health is very important. Only when we are healthy can we study well and enjoy life. However, many teenagers don t pay any attention to their health, especially during the holiday. And they spend too much time watching TV, playing games and chatting on the Internet all night, which is bad for their health. First, this may make them get near-sighted. Besides, their bodies become much weaker. Thirdly, they will lose the chance to communicate with others face to face as they never go out, which may have a bad effect on their mental health.