Friendship 李仕才 一、阅读理解。 During the last decade the number of people living past 100 has increased by 71 percent. While one expert believed this figure will continue to rise, he stated that anyone hoping to live for double or triple(三倍) this time will be disappointed. Speaking at a conference, Colin Blakemore, 70, a British scientist, claimed there is a ceiling on how long humans can live, and six score years “might be a real absolute limit to human lifespan. ” A group of scientists discussed the future of medicine, global health concerns and life expectancy. It agreed that medicines will have a limited impact on extending human life, and it was more important to improve the health and quality of life for older people, rather than prolonging it. The group also stated it was important to improve the life expectancy in poorer areas where people typically die much younger than other areas. The 2014 Global Age Watch Index(全球年龄指数), which ranks 96 nations on the quality of life for the elderly, recently stated that by 2050, the number of over 60s will be 21 percent of the global population. This is almost double the current figure of 12 percent. The percentage of over 80s is growing fastest, too—expected to rise from 2 percent now to 4 percent of the global population by 2050. While it could take years of research to extend humans’ lives, the study raises the possibility of anti-ageing treatments in a new way, according to Dr Kapahi. The research, reported in the journal Cell Reports, may explain why it has proved so difficult to identify single genes(基因) responsible for the long lives enjoyed by humans. “It’s quite probable that interactions between genes are critical in those fortunate enough to live very long, healthy lives, ” said Dr Kapahi. Future research is expected to use mice to see if the same effects occur in mammals. 【文章大意】在过去十年里, 寿命达到100岁以上的老人的数量激增了71%。但是英国科学家柯林·布雷克莫尔提出, 人类的寿命是有上限的, 而120岁很可能就是这个上限。 1. How many years can man live according to Colin Blakemore? A. 120 years. B. 200 years. C. 130 years. D. 150 years. 【解析】选A。细节理解题。根据文章首段末句中的“six score years ‘might be a real absolute limit to human lifespan’”可知Colin Blakemore认为人的寿命是有上限的, 而120岁很可能就是这个上限, 故选A。 2. The underlined word “prolonging” in Paragraph 2 probably means ________. A. limit B. enjoy C. shorten D. lengthen 【解析】选D。词义猜测题。根据前半句内容可知人们都认为药物对延长人类寿命的影响是有限的, 对于老年人来说, 与其延长寿命, 不如改善健康情况, 提升生活质量。句中的extending human life 是信息词, 故选D。 3. According to the passage, we can know ________. A. by 2050, the number of over 80s will rise by four percent B. people can depend on medicine for long life in the future C. scientists will use mice to do further research D. the research was carried out by the journal Cell Reports 【解析】选C。细节理解题。根据文章末段中的“Future research is expected to use mice to see if the same effects occur in mammals. ”可知研究人员将用老鼠来进行进一步的研究, 故选C。 4. Where can you find this passage? A. A travel journal. B. A science fiction. C. A health report. D. An economic report. 【解析】选C。推理判断题。文章介绍了科学家的最新研究——人类寿命的上限是120岁, 这属于人类生命健康话题, 故选C。 二、教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 I lived in Amsterdam in the Netherlands during World War Ⅱ. My family was Jewish, so we had to hide away for over two years in order not to 1. (catch) by the German Nazis. During that time I wasn’t able to be outdoors for so long 2. I had grown so crazy about everything to do with nature. Once, I 3. (decide) to look at the moon at midnight by myself. But I didn’t dare 4. (open) the window to see the night face 5. face because I was afraid of 6. (discover) by the Nazis. I felt very lonely without seeing my old friends. So I had to make 7. new friend—my diary Kitty, 8. I could tell everything to. 9. (sad), we were discovered and caught by the German Nazis some time 10. (late)． 答案：1.be caught 2.that 3.decided 4.(to) open 5.to 6．being discovered 7.a 8.whom/who 9.Sadly 10.later 三、完形填空。 I m sitting at the airport watching people in the last minutes before their loved ones arrive or depart. A woman is running in circles trying to gather family members together for a __1__.When the final moment comes before __2__，she wraps her arms around her son，giving him a __3__ hug that should protect him until he __4__. I sit with a book in my hands，waiting my turn to leave __5__ because the ones I love have a different __6__ from mine. I think of other departures and arrivals.I __7__ seeing my daughter.I wrapped myself around her as if she d been __8__.That year she was in her first year at university，coming home for the first time. Today my flight is two hours late.When my flight is __9__ called，I gather my book and luggage.__10__ there is no one to see me off，I do not __11__ to see where I have come from.__12__，I think of my husband at work __13__ if I have left yet. As I head towards the plane，I find myself __14__ yet another arrival and departure.That year，my 91-year-old grandfather died.After returning from his funeral，I arrived at the airport __15__.My husband of only a year was waiting at the gate to take me in his arms.Because of my tears，__16__ was looking at us，but I didn t __17__. Life needs the important __18__ all the time.I wish that all the people who went on a __19__ could come back to find someone __20__ them.I also wish they could leave with someone to see them off. 1．A.lecture B．goodbye C．dinner D．party 2．A.gathering B．boarding C．announcing D．landing 3．A.powerful B．gentle C．warm D．common 4．A.leaves B．survives C．returns D．recovers 5．A.frightened B．anxious C．relaxed D．alone 6．A.schedule B．attitude C．position D．target 7．A.imagine B．enjoy C．recall D．consider 8．A.stolen B．cheated C．lost D．punished 9．A.punctually B．finally C．abruptly D．repeatedly 10．A.Although B．While C．Till D．Since 11．A.slow down B．get off C．look back D．run away 12．A.However B．Besides C．Instead D．Therefore 13．A.doubting B．asking C．predicting D．wondering 14．A.remembering B．forgetting C．planning D．rejecting 15．A.shouting B．crying C．laughing D．whispering 16．A.someone B．everyone C．none D．anyone 17．A.care B．respond C．scold D．flee 18．A.arrival B．chance C．departure D．moment 19．A.journey B．diet C．picnic D．holiday 20．A.worrying about B．smiling at C．talking of D．waiting for 【解题导语】作者在机场看到迎接与送行的场景，回忆起与女儿和丈夫的温馨往事，意识到人生中需要欢聚与离别这些重要的时刻。 【核心词汇】depart vi.离开，出发 wrap one s arms around sb.用手臂搂住某人 wait one s turn to do sth.等着轮到某人做某事 think of想起，记起 recall doing sth.回忆起做某事 see sb.off为某人送行 at work在工作，起作用 1．B 结合上文中出现的“arrive or depart”和下文中的“the final moment”可知，空处应该是一个告别(goodbye)的场景，故选B。 2．B 根据语境可知，此处表示登机(boarding)前最后的时刻，故选B。 3．A 结合下文中的“protect him”可知，母亲在儿子登机前给他一个强有力的(powerful)拥抱，故选A。gentle“温柔的”；warm“温暖的”；common“共同的，普遍的”。 4．C 根据语境可知，快要登机的时候，母亲给了儿子一个强有力的拥抱，自然是盼望儿子能一路平安并平安归来，故选C。leave“离开”；survive“幸存，艰难渡过”；recover“恢复”。 5．D 根据空后的“because the ones I love have a different __6__ from mine”和下文中的“there is no one to see me off”可知，作者是一个人(alone)，没有人来为她送行，所以选D。frightened“害怕的，受惊的”；anxious“焦虑的，渴望的”；relaxed“放松的”。 6．A 根据语境可知，作者一个人离开是因为所爱之人都有不同的日程安排。schedule“日程安排，计划表”符合语境，故选A。 7．C 结合语境可知，作者回忆起(recall)女儿上大学第一次回家的往事，所以选C项。 8．C 根据语境可知，作者一把抱住女儿，好像她走失了很久。lost“丢失的，遗失的”符合语境，故选C。 9．B 结合语境可知，作者等待很久之后，所乘的航班终于(finally)通知登机了，故选B。punctually“准时地”；abruptly“突然地”；repeatedly“反复地”。 10．D 根据语境可知，“__10__ there is no one to see me off”和“I do not __11__ to see where I have come from”是因果关系，所以空处应用Since“因为，既然”。 11．C 既然没有人来送行，作者不需要回头张望(look back)。slow down“放慢，减速”；get off“下车，离开”；run away“突然离开，逃离”。 12．C 结合语境可知，作者没有回头张望，相反地，作者想的是，还在上班的丈夫不知道作者是否已经离开。故选C项。 13．D 参见上题解析。wonder if.“不知道是否……”符合语境，故选D。 14．A 结合语境可知，作者发现自己记得(remembering)另一件以前的迎接与送行，故选A。 15．B 结合下文中的“Because of my tears”可知，此处应用crying。shout“大喊，喊叫”；laugh“大笑，笑”； whisper“低语，悄声说”。 16．B 此处指的是，因为作者哭泣，每个人(everyone)都在看着作者和她的丈夫。故选B。 17．A 虽然大家都在看，但是作者并不在意(care)，故选A。respond“回复，作出反应”；scold“训斥，责骂”；flee“逃离”。 18．D 根据语境可知，人生中一直需要这样重要的时刻(moment)，故选D。arrival“到达”；chance“机会”；departure“离开”。 19．A 根据语境可知，作者希望所有出行(journey)的人回来时都能看到有人在等待(waiting for)他们。故选A。 20．D 参见上题解析。 四、教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．李明过去经常为一些小事而心烦不能冷静。(be upset about; keep calm) 答案：Li Ming used to be upset about some small things and couldn’t keep calm. 2．老师们很关心他，多次和他面对面地交谈。(be concerned about; face to face) 答案：The teachers are concerned about him and often talk with him face to face. 3．现在，他再也不扰乱同学们了，并经常加入到他们当中来解决一些问题。(no longer; join.in.; settle) 答案：Now, he no longer disturbs his classmates and often joins them in settling some problems. 4．他和同学们现在相处得很好。(get along with) 答案：He is getting along well with his classmates now. 5．在我看来，正是老师的爱和关心完全改变了他。(as far as sb. is concerned; it is.that.; entirely) 答案：As far as I’m concerned, it’s the love and concern from the teachers that has changed him entirely. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 五、下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 Li Ming used to be upset about some small things and couldn’t keep calmly. The teachers are concerned about him and often talk with him face in face. Now, he no longer disturbs his classmates and often join them in settling some problems. As a result, he is getting along well with your classmates. As far as I am concerned, it’s the love and concern from the teachers which has changed him entirely. 答案： Li Ming used to be upset about some small things and couldn’t keep . The teachers are concerned about him and often talk with him face face. Now, he no longer disturbs his classmates and often them in settling some problems. As a result, he is getting along well with classmates. As far as I am concerned, it’s the love and concern from the teachers has changed him entirely.